“Özlük haklarındaki iyileştirme muhtarlığa talebi yükseltti”

“Özlük haklarındaki iyileştirme muhtarlığa talebi yükseltti”

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, muhtarların özlük haklarında yapılan iyileştirmenin ardından yerel seçimler öncesinde muhtar adayı sayısında büyük artış olduğunu söyledi.

Şehitkamil Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri ve Değirmiçem Mahalle Muhtarı Muhammed Şinasi Yılmaz da muhtarların özlük haklarında yapılan düzenlemenin muhtarlığa talebi arttırdığını belirtti.

“Özlük haklarındaki iyileştirme muhtarlığa talebi yükseltti”

Gaziantep’te mahalle idari seçimlerinin çok renkli geçtiğini belirten Yılmaz, “Bu dönem en heyecanlı geçen seçim de muhtarlık seçimidir. Yaklaşık her mahallede 30-40 hatta 50 adayı olan mahallelerimiz var. İslahiye ilçesinin 30 haneli bir köyünde 17 tane muhtar adayı var. 17 tane muhtar adayından her muhtar adayına iki tane ev düşüyor. Bu köyde bir oyu fazla alan kazanacaktır. Bu da tabi ister istemez risklidir. Çünkü bir oya itirazlar çok fazla olur. Şu anda Gaziantep’in merkez ilçelerinde yaklaşık 5 bin civarında muhtar adayının olduğunu tahmin ediyoruz. Bu da muhtarlığa bir itibar kazandırıyor. Ben Cumhurbaşkanımızın muhtarlara bir itibar kazandırdığı kanaatindeyim. Çünkü muhtar olduğumuzda yaklaşık 280 TL para alıyorduk. Bu bizim muhtarlık giderimiz bile değilken biz muhtar olduk. Ama şu an elhamdülillah muhtarlıkların özlük hakları genişledi ve her geçen gün de gelişiyor. Dolayısıyla da muhtarlığa büyük bir ilgi oluyor.” dedi.

haber kaynağı:https://dogruhaber.com.tr/haber/532815-ozluk-haklarindaki-iyilestirme-muhtarliga-talebi-yukseltti/

 

Muhammet Şinasi Yılmaz – Değirmiçem İncilipınar Mahallesi Muhtar Adayı – Değirmiçem Mahalle Muhtarı -İncilipınar Mahalle Muhtarı – Muhtar Muhammet Şinasi Yılmaz – Nerde Kalmıştık – Muhtar

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Bana Ulaşın
Muhammet Şinasi YILMAZ
Merhaba. 👋
Görüş ve önerilerinizi lütfen belirtin.