Kurumsal Muhtarlık Gaziantep Doğuş Gazetesi

KURUMSAL MUHTARLIK

BİR MUHTAR UYGULAMAYA KOYDUĞU BİR SİSTEMLE HAYAT KURTARABİLİR Mİ?

BİR MUHTAR UYGULAMAYA KOYDUĞU BİR SİSTEMLE HAYAT KURTARABİLİR Mİ?

KURUMSAL MUHTARLIK SİSTEMİ SAYESİNDE DEĞİRMİCEM MUHTARI ŞİNASİ YILMAZ, HAYAT KURTARIYOR!

Şehitkamil İlçesi Değirmicem Mahalle Muhtarı Muhammed Şinasi Yılmaz, göreve geldiği 2012 yılından bu yana uygulamaya koyduğu ‘kurumsal muhtarlık’ sistemi ile Türkiye’de ilk ve tek oldu. Yılmaz, uygulamanın birçok mahalle sakinini, hacizden kurtardığını belirterek, “ Vatandaşlarımıza gelen belgeleri anında ulaştırmak adına sistem oluşturduk. Telefon ile hemen vatandaşımıza ulaşıp belgesini alması için muhtarlığa davet ediyoruz. Aynı zamanda elektrik ve su kesintisi olduğunda da mesaj sistemi ile bilgilendiriyoruz. Bilgilendirmemiz sayesinde diyaliz hastası ve oksijen maskesi kullanan mahalle sakinlerimiz, kesintilerden haberdar olarak önlem alıyor” dedi.

 

Şehitkamil ilçesine bağlı Değirmicem Mahalle Muhtarı Muhammed Şinasi Yılmaz, uygulamaya döktüğü kurumsal muhtarlık sistemiyle bütün muhtarlara örnek oluyor. Yılmaz, göreve geldiği 2012 yılından bu yana mahalle sakinlerinin iletişim bilgilerini bir veri tabanına kaydediyor ve bilgilendirme mesajları atıyor. Şehitkamil Muhtarlar Derneği’nin genel sekreterliği görevini de yürüten Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, “2012 yılında muhtarlığı devraldığımızda özellikle tebligatlar konusunda vatandaşlarımızın mağduriyetine çözüm üretmek istedik. Çok kalabalık nüfuslu bir mahalleyiz. Tebligatları kutuya bırakıp vatandaşın haberi olursa gelip almasını beklemek mağduriyet oluşturabilirdi. Bilgisayarda bir sistem oluşturduk, 2012 yılından bu yana evrak almak için muhtarlığa gelen vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini sisteme kaydettik. Bu sayede mahallemize ait 5 bin kişilik veri tabanı oluştu. Biz veri tabanımız sayesinde gelen tebligatlarda vatandaşlarımızı uyardık, mağdur olmamasını sağladık. Vatandaşlarımız tebligatları kutudan alırken, mahallede diğer sakinlere gelen tebligatları da görüyordu. Komşularının gizliliğini hatta mahremiyetini görmüş oluyorlar. Biz kimsenin evrakını 1.derece yakını olmadıkça kimseye göstermiyoruz, teslim etmiyoruz. Tebligatları 2 yıl boyunca arşivliyoruz. Bir süre sonra vatandaşlarımızın elektrik ve su kesintileri ile de mağdur olduğunu gördük. Kesintiler konusunda yetkililerden aldığımız bilgilerimizi vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık. Elektrik kesintisinde asansörde kalan vatandaşımız olmasın, su kesintilerinde evleri su basmasın diye düşündük” dedi.

FARKINDA OLMADAN HAYAT KURTARIYOR

Bilgilendirmelerinin hayat kurtardığını çok sonra öğrendiğini aktaran Yılmaz, “Bizim amacımız küçük kazaları, sorunları önlemekti. Ama vatandaşlarımızın bize dönüşü sayesinde yaptığımız işin ne kadar büyük bir şey olduğunu gördük. Mahallemizde diyaliz hastaları, oksijen maskesi kullanan solunum yetmezliği hastaları vardı. Kesintilerde bilgilendirdikçe gelip bizlere teşekkür ettiler. Elektrik kesintisi olduğunda haberleri olmazsa diyalize bağlanamıyorlar ve hatta yoğun bakıma dahi alınabiliyordu. Teşekkürün sebebini öğrendiğimizde dedik ki, bu uygulamayı bütün muhtarlarımız kullanmalı. Amacımız daha küçük kazaları önlemekken, hayat kurtardığımızı öğrendik” şeklinde konuştu.

7 YILDA 20 BİN TEBLİGAT GELDİ

Yılmaz, teknolojiye ayak uydurarak Whatsapp grubu da oluşturduklarını belirterek, “3 bin kişilik Whatsapp grubu oluşturduk. Hızlı bir şekilde vatandaşı bilgilendiriyoruz. Diğer muhtarlarımızın da böyle bir uygulama kullanmasını istiyoruz. Muhtarlığımıza 7 yıl içerisinde 20 bine yakın tebligat ulaştı. Bizim 7 yıllık muhtarlık sürecimizde 200 binin üzerinde bilgilendirme mesajı gönderdik. 20 bin civarı tebligat, geri kalan kısmı bilgilendirme ve uyarı mesajlarıydı. Vatandaşlarımız, 7 yıl içerisinde gelen tebligatlarının ve evraklarının arşivini de tutuyoruz. Biz yaptığımızı yazıyoruz, yazdığımızı da yapıyoruz. Benden sonra işin devamlılığı açısından kayıtları arşiv olarak saklıyoruz. Türkiye’de ilk ve tek kurumsal muhtarlık görevi yürütüyoruz. Her şeyi kayıt altına alıyoruz” şeklinde konuştu.

PROGRAMI DAĞITMAK İSTİYOR

Yeni seçilen muhtarların, muhtarlıktan haberlerinin olmadığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz dernek olarak hızlı bir eğitim veriyoruz. Bu seçimden sonra özel olarak bunun eğitimini bütün muhtarlarımıza vereceğiz. Özellikle bu sistemi bedava bütün muhtarlarımıza vermek istiyoruz. Seçimden sonra programı da herkese dağıtacağım. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de görüşüp daha profesyonel bir uygulama isteyeceğiz. Vatandaşımızın mağduriyetini sona erdirmek istiyoruz”.

70 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Mahallenin çok kalabalık olduğunu aktaran Yılmaz, “ günlük olarak en az gelen evrak sayısı 30. Bu sayı aya vurulduğunda çok büyük rakamlar çıkıyor. Biz iddia ediyoruz, bu sistemi Türkiye’de ilk ve tek kullanan muhtarlığız. Hiç kimse kayıt tutmuyor. Kayıt tutsalar, vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmiş olur. Kayıtlarımız sayesinde, hangi tarihte, hangi belge kime geldi biliyoruz. Mahallemizde 600’den fazla apartman var. 6-7 bin civarında da daire var. Şuan bizim kayıtlarımızda her apartmana ulaşacak iletişim bilgileri mevcut. Apartman görevlilerinin de ayrı gruplarını oluşturduk. 7 yıl içerisinde asfalt, altyapı, kaldırım, TEDAŞ, Milli eğitimin mahallemize kazandırdığı okul tadilatları ve 70 Milyon TL’lik hizmetler mahallemize kazandırıldı. Kırsaldaki belediyeler dahi 70 Milyon TL’lik yatırım yapamıyor, ama mahallemize yapıldı” ifadelerine yer verdi.

(NEVRE SARAÇ)

haber kaynağı : https://gaziantepdogus.com/haber/9553704/kurumsal-muhtarlik

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Bana Ulaşın
Muhammet Şinasi YILMAZ
Merhaba. 👋
Görüş ve önerilerinizi lütfen belirtin.